Parenting Course

Primeur voor Nederland: de Parenting Teenagers Course

Op 24 januari 2018 zal in Amersfoort een, door Alpha International ontwikkelde, Parenting Teenagers Course van start gaan. Omdat het de eerste keer is dat de cursus in Nederland gegeven wordt, zal het om een pilot gaan. Internationaal draaien de Parenting Courses al langer en zijn ze met veel enthousiasme ontvangen.


De Parenting Teenagers Course is voor ouders met kinderen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar en is een inspirerende cursus over ouderschap. De cursus geeft in vijf interactieve avonden inzicht in een aantal belangrijke bouwstenen van het opbouwen van een gezonde relatie met je tiener:

  • Keep your long term aim in mind
  • Meet you teenager's needs
  • Set clear boundaries
  • Develop emotional health
  • Help them make good choices


In een ontspannen sfeer worden ervaringen uitgewisseld met andere ouders en kunnen cursisten zich bezinnen op de opvoeding. Ontmoeting, herkenning en inspiratie staan centraal. De cursus is geschikt voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging.

De cursus wordt in het Nederlands gegeven worden, maar het cursusmateriaal (DVDís en werkboekjes) is op dit moment (nog) alleen in het Engels beschikbaar. Om maximaal te kunnen profiteren van de cursus is kennis van de Engelse taal dus vereist. Volgend jaar zal het cursusmateriaal ook beschikbaar zijn in het Nederlands.


De cursus loopt inmiddels en vindt plaats in de Adventkerk (Ringweg Kruiskamp 74) in Amersfoort op 24 januari, 7 februari, 14 februari, 14 maart en 4 april 2018. Aanvangstijd is 19.30 uur. De avonden worden afgesloten rond 21.45 uur. Omdat het een pilot is, zullen er geen cursuskosten in rekening gebracht worden.


Aanmelden voor deze cursus is helaas niet meer mogelijk.